Når de fleste tænker på lystfiskeri, forestiller de sig en gammel, halvsovende mand, der mest af alt sidder med stangen i hånden for at komme væk fra konen. Det er ærgerligt, for lystfiskeri kan være så meget mere end det. Desværre ser statistikkerne ud til at bakke fordommene op. Langt de fleste danske lystfiskere er ældre mænd.

 

Det er på trods af, at lystfiskeri, som en udendørs og nærmest meditativ hobby, kunne være den oplagte form for afslapning for den travle, moderne dansker. Hvis det tiltaler dig at ændre på den stereotypiske statistik for lystfiskere, eller at muligheden for at få slappet af til lyden af fuglefløjt og vandets skvulp bare lyder tiltalende, er denne sommer den oplagte mulighed.

Find den rette fiskestang til dig

Den danske halvvarme sommer er nemlig det oplagte vejr til at lokke både lystfiskere og fisk ud af deres huler. Lystfiskeri kræver dog en mængde udstyr, før du overhovedet kan komme i gang. Vigtigst er nok en god fiskestang. Uden en fiskestang kommer du næppe langt, da den jo er centrum for din oplevelse som lystfisker. Hvis du køber en af dårlig kvalitet, bliver alt andet også dårligt.

 

Dermed ikke sagt, at du nødvendigvis skal investere i den bedste og dyreste fiskestang som nybegynder. Til gengæld er det vigtigt, at du køber en med din foretrukne fiskeform i mente. Ved du slet intet om den slags, kan du nøjes med at investere i en såkaldt spinnestang af god kvalitet. Har du nogensinde set en lystfisker, vil du sikkert være bekendt med teknikken. Ganske hurtigt vil du dog finde ud af, om du foretrækker at fiske med spinnestang. Alternativt findes der den teknisk udfordrende fluestang, den korte men stærke pirkestang eller trollingfiskestangen til de største fisk. Der er mange muligheder.