De fleste af os tilbringer en del timer foran computeren. Hvad enten det er virksomhedens årsregnskab eller de fascinerende scener fra World of Warcraft, der ruller over skærmen, kan du få brug for et par gode gamer briller. Så lad dig ikke snyde af navnet – gamer briller sigter både mod gaming og kontorbrug, om end nogle modeller er mere specialiserede end andre.

Denne type briller er designet til at blokere blåt lys fra computerskærmen – et blåt lys, der ofte kan resultere i spændingshovedpine og søvnforstyrrelser. De hjælper kort og godt med at minimere belastningen af øjet, så du kan undgå irritation efter længere computersessioner. Dit fokus bliver derimod skærpet, så du med stor sandsynlighed kan præstere bedre i dit daglige kontorarbejde eller de forskellige computerspil.

Spørgsmålet er så, hvad du skal lede efter i et par gode gamer briller. Det anerkendte Gamingmagasinet har i fællesskab med IT- og hardwareeksperten Niklas Nyblom kåret de bedste gamer briller i test. Du kan derfor med fordel lade dig inspirere af oversigten.

Hvilke gamer briller skal du vælge?

Hos Gamingmagasinet nævner redaktionen flere konkrete bud på de producenter, du bør gå målrettet efter. De bedste gamer briller bliver produceret af Arozzi, Gunnar, Luxreaders og Bluegrass, og det er da også flere af deres brillemodeller, der dominerer testoversigten hos Gamingmagasinet.

VX-200 modellen fra Arozzi er kåret som testvinder grundet sit letvægts svenske design og en 50% blokering af blåt lys. Du kan dog få en endnu større blokering ved at vælge det danske premiumprodukt Bluegrass Twilight Premium, der bortfiltrerer op til 92%. Omvendt skal du også være klar til at give lidt ekstra for dine gamer briller.

Foretrækker du at gå lidt ned i pris, kan endnu et par danske gamer briller gør sig gældende. Det gælder gamer brillerne Luxreaders Riley, som dog kun dækker styrke 0-+3,50.