Alger er ikke ualmindelige i Danmark. Der findes to slags alger: mikro- og makroalger. Der er dog ikke den store forskel på de to. De kan sætte sig mange steder som for eksempel på taget, på fliser, på sten, på terrassen og på forskellige køretøjer. De er faktisk ikke farlige, men kan godt være meget irriterende. Ikke destomindre er de gode for miljøet, og man skal være forsigtig med valg af algerens, så der ikke kommer skadelige kemikalier i vandet og naturen.

Sådan håndterer du alger med algerens

Alger vokser i fugtigt miljø og trives altså derfor godt i Danmark. De er med til at skabe en balance i naturen. Alger er ikke dårlige for planter medmindre de ender med at dække bladene så meget, at de begynder at visne. Hvis ens have, hjem eller ejendele begynder at blive dækket af alger, kan man nemt få det fjernet professionelt.

Algerens skal gerne være lavet med naturlige stoffer, som nedbrydes helt før, at de når ned og forurener grundvandet. Hvis grundvandet forurenes har det nemlig store konsekvenser for naturen, dyrelivet og mennesker. Det er vigtigt, at man undersøger hvilken slags algerens, der bliver brugt før, at man takker ja til et tilbud.

Hvis man har store problemer, kan man ofte hos algerens firmaer tilkøbe et abonnement. Det betyder, at man ikke selv skal huske at bestille tid til den årlige algerens. Man kan indgå forskellige aftaler – men ofte vil det være en grundig rensning om foråret de steder på ens ejendom, som trænger til det.

Ved at indgå i en årlig aftale kan man tit spare penge, da man vil få nogle af behandlingerne til nedsat pris. Det er altid en god idé at ringe og få et uforpligtende tilbud – så kan man også høre om den specifikke algerens og eventuelle kemikalier.